INFÖR MITT BESÖK
INFÖR MITT BESÖK
Vid ett hembesök, som är ett polikliniskt besök kan man göra många undersökningar, provtagningar och behandlingar. För den äldre hunden som har börjat få svårt att resa sig, och inte riktigt hänger med på promenaderna, rör det sig sannolikt om en klinisk/ortopedisk undersökning, blodprov och utvärdering för val av typ av smärtlindring. Om behov av röntgenuppföljning så bokar vi in en tid till mig hos Maglebergs Veterinärpraktik . Med hembesök minskas också smittorisken så när en valpkull eller kattungekull ska besiktigas, chipmärkas och vaccineras, inför att de skall ta steget ut i livet och flytta till sina nya hem kan vi göra det i den trygga hemmiljön. Även för den njursjuka eller sköldkörtelsjuka katten, när jag mäter blodtryck, tar blodprov och företar en allmän uppföljande undersökning kan det vara skönt att göra detta i den lugna hemmiljön. Visar det sig att jag behöver undersöka njurarna med ultraljud så kan kan vi även göra det i hemmet.
Förbered
Your Subtitle Goes Here
Se till att du har ditt djur så rent som möjligt inför besöket och torka av blöta tassar som varit ute i grus och på regnvåta vägar.
Se också alltid till att du har djuret inne innan jag kommer. Katter som är blyga och inte gillar främmande människor kan vara bra att hålla i ett litet utrymme utan så många gömställen att gömma sig på. Stäng in dem innan jag kommer, så de inte anar oråd! Vissa katter känner alltid på sig när något är på gång. Om tex en katt behöver fångas in när jag är på plats och det tar mer än 15 minuter debiteras väntetiden med 300 kr (per påbörjade15 minuter).
Plats
Your Subtitle Goes Here
Förbered gärna en lämplig plats där undersökningen kan ske. För katterna och de mindre hundarna är till exempel ett undanplockat matbord perfekt.
Tidigare diagnoser
Your Subtitle Goes Here
Har ditt djur varit hos en annan veterinär tidigare är det bra om du har bett denne att maila journalkopia till mig i god tid innan om djurets historia bedöms ha betydelse för hembesöket.
Handlingar
Your Subtitle Goes Here
Är du ny kund hos mig vill jag att du laddar ner och fyller i blanketten Journalunderlag.
Förbered också genom att ha djurets pass och vaccinationskort redo om det ska vaccineras vid besöket samt och om det är första gången vi träffas så ha försäkringsuppgifterna tillgängliga.
Gäller det en avlivning vill jag även att du laddar ner och fyller i blanketten Anhållan om avlivning.
Om inte ägaren själv är med behövs det även en blankett med Fullmakt, den kan du ladda ner HÄR.
Ett sista farväl
Your Subtitle Goes Here
Läs även på den här sidan om avlivning hund/katt där det står hur det går till och vad som är bra för dig att tänka på. Vänligen observera att du behöver även fylla i ett formulär om anhållan om avlivning, du hittar det under rubriken Handlingar ovan.
Din och min säkerhet
Your Subtitle Goes Here
Om det är nödvändigt för undersökningen/behandlingen ska du kunna hjälpa till att hålla i ditt djur. Det ska vara en vuxen över 18 år.
När ett djur har ont eller inte mår helt bra kan hembesöket även när det sker i en för djuret trygg och lugn miljö upplevas som stressande. Så om katten är stressad kan man behöva en lite större handduk att hålla dem i, som en liten ”kåldolme” och om hunden är aggressiv kan man behöva sätta på en munkorg. Ibland är det även nödvändigt att ge lite lugnande för att kunna göra det som undersökningen kräver.
Det är viktigt att jag kan arbeta så säkert som möjligt utan att någon av oss kommer till skada! Berätta därför för mig innan besöket om ditt djur är besvärligt att hantera eller mycket osäker så tar jag med vad jag tror mig behöva.
Hur ser din egen olycksfallsförsäkring om något skulle hända dig?