Om mig

Det är jag, Tina, som driver företaget Veterinär Elmér och det är mig du träffar vid ett hembesök. Jag är legitimerad veterinär med särskild inriktning på smådjur och framför allt hund och katt. Jag utbildade mig i Köpenhamn och inledde min veterinära karriär på Distriktsveterinärena i Flyinge. Därefter har jag varit delaktig i vidareutvecklingen av Dalbyveterinären och har arbetat som Chefveterinär både på Specialistdjursjukhuset Evidensia i Helsingborg och Evidensia Lunds Djursjukhus. Nu driver jag mitt egna företag Veterinär Elmér och erbjuder framför allt veterinära hembesök men även veterinära konsulttjänster åt veterinärkliniker och djursjukhus. Mina särskilda veterinärmedicinska intresseområden är bilddiagnostik, som t ex ultraljud och röntgen samt ortopediska sjukdomar, internmedicinska utredningar och beteenderelaterad problematik.

I mitt arbete som veterinär lägger jag vikt vid att du som djurägare är inkluderad och är med steg för steg i behandlingen av ditt djur. Det är många känslor inblandade när ens djur inte mår bra och är sjukt. Därför är det viktigt för mig att vi har ett ömsesidigt förtroende för varandra.

När jag inte är i tjänst så tillbringas mesta tiden på ett fält eller i skogen där jag tränar viltspår, barmarksdrag eller fältarbete med min stående fågelhund Yrsa som är en helt underbar korthårig vorstehtik. Yrsa är Svensk Viltspårprovschampion SE VCH. Det händer ibland att hon är med i bilen vid ett hembesök. Jag har man och tre vuxna söner och till familjen hör även en stor röd hankatt som är kungen på gatan och så svärfars lilla bestämda tibetanska spanieldam som mestadels bor hos oss.

Jag har genomgått denna utbildning för att kunna erbjuda lugna och trygga hembesök: