Kvällen med stort K, som ska vara så magisk och festlig i glada vänners lag, förvandlas snabbt till ett mardrömsscenario och man befinner sig sittandes på golvet i tvättstugan med en skräckslagen hund i knäet. En hund som darrar och saglar och inte vet vart den ska ta vägen …

Nyårsafton är en jobbig kväll för många djur och dess ägare och för vissa börjar det redan veckorna innan nyår, då det tjuvsmälls lite här och där. Men det är inte bara hundar som blir rädda för fyrverkerier, även katter kan bli väldigt rädda när det smäller runt nyår.

En del djur reagerar på själva smällandet, andra på det visslande ljudet eller det blinkande ljuset från fyrverkerierna, och en del reagerar på både ljud och ljus. Hundar och katter som är rädda för fyrverkerier kan också vara rädda för andra saker, till exempel åska eller andra höga ljud. Det finns mycket man kan göra själv för att göra kvällen så lugn som möjligt. Gå in på min hemsida veterinarelmer.se och läs mer om detta!

Det finns även receptbelagd hjälp att få för dem som verkligen behöver det, men krävs en hälsokontroll innan, så man behöver kanske planera detta lite. Tveka inte! Hör av dig så bokar vi in en tid och jag kommer hem till er och gör en veterinärundersökning i lugn och ro i djurets trygga hemmiljö.